PROFIL

SIGNE HARTVIG

Derfor blev jeg dyrlæge

Jeg har aldrig haft en plan B. Der har altid kun været plan A som var, at jeg skulle være dyrlæge. Dyrlæge, fordi jeg altid har elsket at være sammen med dyr, og fordi jeg som barn synes det var hårdt at se dyr være syge, uden at jeg kunne hjælpe dem.

Så derfor blev jeg dyrlæge.


Jeg er vokset op på et landsted i Østjylland, hvor vi havde hunde og katte samt opdræt af islandske heste. Jeg red konkurrencer på højt niveau gennem min ungdom, men efter at jeg startede på dyrlægestudiet, måtte jeg skrue lidt ned for min hesteinteresse og koncentrere mig om studierne. Jeg havde dog hestene med til København, så jeg kunne ride ture i skoven og ved stranden på Amager


Jeg afsluttede mit speciale i april 2013. Mit speciale handlede om fedme og fedmerelaterede sygdomme hos islandske heste.

Herefter blev jeg ansat i en blandet praksis i Nordsjælland, hvor jeg kørte til heste og kvæg og havde konsultationer for smådyr.

Senere blev jeg ansat hos Snertinge Dyrehospital – igen som all-around dyrlæge for alle dyrearter.


I april 2016 flyttede jeg til Bisserup med min mand, mine heste, hund og kat. Herefter blev jeg ansat som hestedyrlæge i Faxe Dyrehospital i et sommervikariat. Desværre kunne jeg ikke blive i Faxe, da sommeren sluttede, så jeg blev i stedet ansat i et medicinalfirma, indtil jeg i starten af 2018 gik på barsel.


I løbet af min barsel blev jeg klar over, at jeg ville tilbage til praksislivet - og at jeg ville være selvstændig. Så derfor har jeg nu startet min egen lille mobile klinik – Hjemmedyrlægen.

 


hjemmedyrlægen heste